Despre mine

Venind dintr-o familie unde sportul este religia, am practicat inotul de performanta timp de 14 ani. Trecand prin etapele performantei am realizat ca desi munceam mult, cheia succesului in sport ramanea o necunoscuta. Asa ca am plecat in cautare de raspunsuri. In 2015 am plecat in UK urmand cursurile de Sport & Exercise Science la University of Suffolk. Studiile s-au bazat in general pe biochimie si biomechanica sportiva. Cursurile mi-au trezit o pasiune despre diversele adaptari si reactii ale organismului la diferiti factori de stres din antrenament. In final lucrarea de licenta bazandu-se pe biochimie, am absolvit in 2018.

          Adaptarile la nivelul urmator din antrenament aduc progresul. Dar necesita un efort constant zi de zi, ceea ce necesita o sustinere a musculaturii la efort si o refacere rapida. Nutritia avand rolul principal in ambele cazuri. In 2019 am absolvint Masterul in nutritie sportiva la Manchester Metropolitan University. Inregistrat in Sindicatul Nutritionistilor Sportivi din Anglia (SENr) mi-am inceput misiunea de a sustine atletii cu diferite obiective si persoanele care se preocupa de sanatatea lor.

 

Cu toata informatia acumulata, stiam care sunt parametrii performantei si cum sa-i testez, intelesesem cum sa sustin sportivul prin alimentatie,  dar cu toate acestea transformarea sportivului era in teren prin antrenament si voiam sa iau parte. Astfel ca am urmat cursul de preparator fizic de la Elite Performance Institute.

In prezent ma gasiti la Academia de Tenis Victor Hanescu ca preparator fizic si nutritionist.
De asemenea colaborez pe plan nutritional cu Euro Swimming Club si Swim Art.

Misiunea mea

  • Informatia inseamna putere, puterea de a schimba ceva. Iar prin blogul creat imi doresc sa aduc aceasta putere asupra ta.
  • Vreau sa ajut cati mai multi sportivi sa-si indeplineasca visul de campion. Un drum plin de obstacole, dar cel mai frumos de trait.
  • De asemenea, sar in ajutorul persoanelor care vor sa-si recastige increderea de sine, sa contribui la starea lor de bine prin dieta si antrenament.

Viziunea mea

Performanta este ca o calatorie cu trenul, pana sa ajungi la destinatia finala (succesul) trebuie sa treci prin mai multe etape (statii) de transformare, de progres. Trebuie sa pui piesa de puzzle la momentul potrivit indentificand calitatile si defectele sportivului cat mai devreme. De la tipul de fibra, deficientele musculare, sistemul energetic pe care il foloseste predominant pana la capacitatea pulmonara dezvoltata pana in prezent. Succesul in sport nu apare peste noapte, este un lant de reactii al muncii  unde viteza, forta, agilitatea, rezistenta, puterea exploziva si refacerea musculara se dezvolta treptat de la varsta de 8-9 ani pana la 25 de ani.